lauantai 25. kesäkuuta 2016

Maailman parhaat muffinssit

Niitä nämä ovat, nimensä mukaan. Nämä ovat siis ehdottomasti muffinssilemppareitani, eikä mikään muffinssi ole onnistunut viemään yhtä hyvin kieltä mennessään kuin nämä. Pappani ei suostu muita muffinsseja edes syömään kuin nämä... :D Ohjekin on niinkin heikolta alkuperältä, kuin kymmenen vuotta taaksepäin sanomalehdestä leikattu. Yksi paras lehtileikkeistä ikinä. ♥ En voi käsittää, miten en ole tätä tänne aiemmin jo postannut... :D


Muffinssit (n. 22kpl):
125g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1½ dl vettä
100g suklaata

Pienitään suklaa pieniksi paloiksi. Pehmennetään voi huoneenlämpöiseksi. Vatkataan voi ja sokeri vaalealle vaahdolle. Lisätään kananmunat yksitellen ja vatkataan ne kunnolla sekaisin. Mitataan kuivat aineet ja sekoitetaan hieman. Lisätään vesi ja suklaapalat ja sekoitetaan kunnolla sekaisin. Jaetaan taikina muffinssivuokiin.

Päällismuru:
75g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1¼ dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi. Lisätään muut aineet joukkoon ja sekoitetaan sekaisin. Annetaan olla vähän aikaa jääkappissa. Murustetaan päällismuru muffinssien päälle ja paistetaan muffinssit uunin keskitasolla 12-15 min 225º. Annetaan jäähtyä. Huom. loput muffinssit voi pakastaa seuraavia herkkuhetkiä varten. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti