lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mehevä mustikkapiirakka

Ei mene enää kauaa, että saadaan tuoreet mustikat metsästä. No kuukausia, mutta silti. Tämä ohje on jostain äitini kaapin perukoilta ikivanhasta kirjasta, mutta toimii erittäin hyvin ja hyvää tulee. ♥


Piirakka (25-30 palaa):
4 kananmunaa
3dl sokeria
150g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl vettä
n. 8-10 dl mustikoita
sokeria

Sulatetaan voi. Vatkataan kananmunat ja sokeri vaalealle vaahdolle. Lisätään sulatettu voi ja jatketaan vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisätään kuivat aineet taikinaan ja sekoitetaan vähän. Lisätään vesi ja sekoitetaan taikinaa varovasti. Käännellään taikina loppuun nuolijan avulla. Levitetään taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitetään mustikat taikinan päälle ja ripotellaan hieman sokeria mustikoiden päälle. Paistetaan uunin keskitasolla 15 - 20 min 200º. Leikataan jäähtynyt piirakka 25-30 palaan. Syödään sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti